Middage
Hjertegryde
Ingredienser: 4 pers. 2-3 svinehjerter 1-2 dl finhakket løg 2-3 skiver håndskåret bacon ca. 25 g smør salt, peber 1 kvist timian ca. 5 dl bouillon 2-3 madæbler 1-2 spsk. mel ½-1 dl piskefløde 20 g danablue ost Tilbehør: Pillekartofler, rønnebær- eller ribsgelé, evt. grøn salat. |
Fremgangsmåde Fjern sener og årestammer på hjerterne. Skær væggene mellem hjertekamrene igennem. Vend "vrangen" ud af hjerterne og skyl omhyggeligt under koldt rindende vand. Tør kødet godt. Skær det i terninger ca. 1x1 cm. Hak løget. Skær sværen af bacon og skær det i terninger. Rist baconterningerne i en tykbundet gryde. Tag dem op med hulske. Rist kødterninger ad 2 gange. Tag dem op med hulske. Tilsæt smør. Svits løgene til de er gyldne og klare. Læg kødet tilbage i gryden og drys salt og peber over. Læg timian i gryden, hæld bouillon ved. Læg låg på gryden, dæmp varmen og lad retten småstege ca. 1 time, til kødet er meget mørt. Skræl æblerne og skær dem i terninger. Ryst mel og fløde til en jævning. Hæld denne i gryden under konstant omrøring. Mos danablue osten gennem en sigte og rør i retten. Tilsæt æblerne. Lad dem koge med, til de er møre, ca. 5 min. Varm baconterningerne på en tør pande. Servering: Server retten overdrysset med baconterningerne. Server pillekartofler og gelé til samt evt. grøn salat. TIPS: Retten kan dybfryses i 3 mdr. Den bliver bedst, hvis æblerne først tilsættes, når retten er optøet. Ellers vil de let koge ud. Optøs i gryde med lidt vand i bunden, ved svag varme på ca. ½ time. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:03 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |