Middage
Høne i krydret sauce - Græsk
Ingredienser: 6 pers. 1 høne på ca. 2 kg. 3 spsk. olie + 25 g. margarine/smør 1/4 l. rødvin 1 ds. tomater 3-4 fed fintsnittede hvidløg salt, peber 1 stang hel kanel 4-5 nelliker ½ tsk. kardemomme 2 laurbærblade Serveres med løse ris og flutes. |
Fremgangsmåde 1. Skær hønen ud i 12-16 stykker og brun dem på alle sider i en blanding af olie og margarine. Tag hjerte og lever med. 2. Tilsæt resten af ingredienserne, dæmp varmen og lad det hele snurre ganske sagte i 1 -1 1/4 time, til kødet er dejligt mørt. 3. Læg låget på skrå i den sidste halve time, så saucen kan tykne. Bliver den ikke tyk nok af sig selv, så jævn den med lidt maizena udrørt i vand. 4. Fjern kanelstangen, laurbærbladene og - om muligt - nellikerne, inden du serverer retten med løse ris og flutes. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:03 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |