Middage


Høne i krydret sauce - Græsk




Ingredienser:
6 pers.

1 høne på ca. 2 kg.
3 spsk. olie + 25 g. margarine/smør
1/4 l. rødvin
1 ds. tomater
3-4 fed fintsnittede hvidløg
salt, peber
1 stang hel kanel
4-5 nelliker
½ tsk. kardemomme
2 laurbærblade

Serveres med løse ris og flutes.

Fremgangsmåde
1. Skær hønen ud i 12-16 stykker og brun dem på alle sider i en blanding
af olie og margarine. Tag hjerte og lever med.

2. Tilsæt resten af ingredienserne, dæmp varmen og lad det hele snurre ganske
sagte i 1 -1 1/4 time, til kødet er dejligt mørt.

3. Læg låget på skrå i den sidste halve time, så saucen kan tykne. Bliver den ikke
tyk nok af sig selv, så jævn den med lidt maizena udrørt i vand.

4. Fjern kanelstangen, laurbærbladene og - om muligt - nellikerne, inden du serverer
retten med løse ris og flutes.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:03

Sidst Redigeret:
4-2-2021



202