Middage


Kalv a'la Dråby




Menu: 4 pers:
Forret:

Krølsalat med røget rådyrkølle
Kold opvarmet tomat med grøn pesto
1 skive netmelon
1 spsk. grøn pesto
7 stk. rønnebær eller tranebær med sukker

Hovedret:

Kalvefilet med pestokartofler og champignonsauce
Panneret blomkål
Ovnstegt tomat med pesto
Honningkogte rødbeder og gulerødder
Tranebær i sukker

Dessert:

Pandekager med is
Herover smeltet chokolade

Ingredienser til hovedret

1 lille rødbede
2-3 gulerødder
1 dl flydende blomsterhonning
1 lille blomkål
1 stk. kalvefilet eller andet kalvekød
1 glas champignon
1/4 l piskefløde til sauce
1 stk. hønsekøds bouillonterning til sauce

Friske bær lagt sukker - f.eks.: tranebær eller blanding af vindruer, hindbær og brombær

1 kg skrællede kartofler til pestokartofler
½ spsk. parmesanost
4 halve tomater med pesto

Pesto:

6 fed hvidløg
24 blade basilikum eller 6 tsk. tørret
6-18 stilke persille
4½ spsk. olivenolie
3 tsk. pinjekerner eller mandler
ca. ½ tsk. salt

Fremgangsmåde
Rødbede og gulerodsstave i honning:

Kog en rødbede 35 min med 1spsk.salt pr. liter vand. Kom den i iskoldt vand og flå den.
Kog gulerødderne med bid
Gulerødder og Rødbeder skæres i bjælker og koges sammen med 1 dl flydende blomster honning.

Friturestegt blomkål:

Kog blomkålen med bid.
Vend blomkåls buketterne i æg/mælk og rasp.
Før servering kommer de 3 -4 min i frituregryden

Pesto:

Mix i blender hvidløg ,basilikum, persille olivenolie,pinjekerner og salt til en ensartet masse.

Pestokartofler:

Skær kartoflerne i tynde skiver og læg kartoflerne lagvis med salt og peber.
Pensl overfladen med ½ spsk. olivenolie og fordel ½ af pestoblandingen over kartoflerne og drys med parmesanost.
Sæt fadet i ovnen sammen med kalvekødet.

Kalvestegen og saucen:

Brun kalvekødet i stegegryde med margarine, tilsæt et glas vand, bouillonterning + 1½ spsk. mel.
Lad det stå til senere. (til saucen). Kom kalvekødet i ovnfast fad og krydr med salt ,
peber og 1/4 pestoblanding. Kom et glas vand i bunden. Steger i ovn ved 160 g ca. en time til kødet
har opnået 65 g. Kom saften fra stegen i stegegryden. Lav saucen færdig ved at tilsætte
champignon, piskefløde og kulør.

Tomater:

Halver tomaterne og pensl dem med resten af pestoblandingen.
Kom dem i ovnen ca. 20 min før kød og kartofler er færdige -eller sæt dem i mikrobølgeovnen.

Frugt:

Friske bær lægges drysses med sukker og serveres til.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:04

Sidst Redigeret:
4-2-2021



228