Middage
Kalv a'la Dråby
Menu: 4 pers: Forret: Krølsalat med røget rådyrkølle Kold opvarmet tomat med grøn pesto 1 skive netmelon 1 spsk. grøn pesto 7 stk. rønnebær eller tranebær med sukker Hovedret: Kalvefilet med pestokartofler og champignonsauce Panneret blomkål Ovnstegt tomat med pesto Honningkogte rødbeder og gulerødder Tranebær i sukker Dessert: Pandekager med is Herover smeltet chokolade Ingredienser til hovedret 1 lille rødbede 2-3 gulerødder 1 dl flydende blomsterhonning 1 lille blomkål 1 stk. kalvefilet eller andet kalvekød 1 glas champignon 1/4 l piskefløde til sauce 1 stk. hønsekøds bouillonterning til sauce Friske bær lagt sukker - f.eks.: tranebær eller blanding af vindruer, hindbær og brombær 1 kg skrællede kartofler til pestokartofler ½ spsk. parmesanost 4 halve tomater med pesto Pesto: 6 fed hvidløg 24 blade basilikum eller 6 tsk. tørret 6-18 stilke persille 4½ spsk. olivenolie 3 tsk. pinjekerner eller mandler ca. ½ tsk. salt |
Fremgangsmåde Rødbede og gulerodsstave i honning: Kog en rødbede 35 min med 1spsk.salt pr. liter vand. Kom den i iskoldt vand og flå den. Kog gulerødderne med bid Gulerødder og Rødbeder skæres i bjælker og koges sammen med 1 dl flydende blomster honning. Friturestegt blomkål: Kog blomkålen med bid. Vend blomkåls buketterne i æg/mælk og rasp. Før servering kommer de 3 -4 min i frituregryden Pesto: Mix i blender hvidløg ,basilikum, persille olivenolie,pinjekerner og salt til en ensartet masse. Pestokartofler: Skær kartoflerne i tynde skiver og læg kartoflerne lagvis med salt og peber. Pensl overfladen med ½ spsk. olivenolie og fordel ½ af pestoblandingen over kartoflerne og drys med parmesanost. Sæt fadet i ovnen sammen med kalvekødet. Kalvestegen og saucen: Brun kalvekødet i stegegryde med margarine, tilsæt et glas vand, bouillonterning + 1½ spsk. mel. Lad det stå til senere. (til saucen). Kom kalvekødet i ovnfast fad og krydr med salt , peber og 1/4 pestoblanding. Kom et glas vand i bunden. Steger i ovn ved 160 g ca. en time til kødet har opnået 65 g. Kom saften fra stegen i stegegryden. Lav saucen færdig ved at tilsætte champignon, piskefløde og kulør. Tomater: Halver tomaterne og pensl dem med resten af pestoblandingen. Kom dem i ovnen ca. 20 min før kød og kartofler er færdige -eller sæt dem i mikrobølgeovnen. Frugt: Friske bær lægges drysses med sukker og serveres til. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:04 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |