Middage
Kalvesteg
Ingredienser: 12 pers: 2½ kg kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam 2 tsk groft salt friskkværnet peber 3/4 liter vand Server med kartoffelsnitter Svampesauce og vindruekompot |
|
Fremgangsmåde Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen ved 200 g. Skru ned til 160 g og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig nederst i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumtemperatur som skal være ca. 65 g. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. lad den hvile tildækket i ca ½ time. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:04 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |