Middage
Kartoffelsnitter med ost
Ingredienser: 6-8 pers: 2 kg melede kartofler 10 finthakkede chalotteløg (ca 200g) 75 g smeltet smør 1 tsk revet muskatnød 2 tsk groft salt friskkværnet peber 100 g Karolines GratineringsOst |
Fremgangsmåde Kartoffelkagen skal laves dagen før. Bagetid: ca. 1 time og 15 min ved 200 g Gratinering ca. 17 min. ved 250 g Kartoffelkage: Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver. Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffel- kagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Kartoffelsnitter: Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 lagkagesnit. Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca 12 min. og drys osten på. Gratiner katoffelsnitterne færdige midt i ovnen. Tip: Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:04 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |