Middage
Kylling Paprika
Ingredienser: 4 pers. 4 skiver røget bacon 35 g ukrydret svinefedt /smør 1 kyllinger á ca. 1000g 2½ finhakkede skalotteløg 1 fed knust hvidløg 1 spsk mild paprika 2 spsk. koncentreret tomatpuré ca. 1 dl. boullion 2 dl. piskefløde ½ tsk citronsaft 250 kg champignoner 25 g smør Tilbehør: Salat, Flute, kogte smørrystede nudler eller løse ris. |
Fremgangsmåde Skær baconen i strimler på tværs. Svits dem til de er gyldne. Tages op. Del kyllingen i kvarter og brun den i baconfedtet tilsat svinefedt/smør. Tages op. Svits finhakket skalotteløg og knust hvidløg og knust hvidløg til løgene er klare. Tilsæt paprika og brun det lidt med, inden tomatpuré, bouillon og fløde hældes ved. Kog sovsen igennem og smag den til med salt. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Retten mørner under låg ved svag varme , på 35-50 min. Spæd evt. lidt bouillon ved under stegningen. Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem let i smør. Tilsættes retten ca. 10 min før den er færdig. Varm baconstykkerne og drys dem over ved anretningen. Lav evt.: Salat af grøn salat, agurk og tomater. Marinade af olie/eddike eller citromsaft, krydret med salt, peber og hvidløg. Tilbehør: Ris TIPS: Til bouillon kan bruges hønsekødsbouillonterninger eller dåsebouillon. Retten kan også færdiggøres i ovn. De brunede kyllingestykker lægges i et ildfast fad og sovsen hældes over. Fadet dækkes med folie, stilles på ovnrist midt i ovnen ved 220 grader. Fryseegnet: ca. 2 mdr. |
Sidst Uploadet: Friday October 04 2024 11:50:23 Sidst Redigeret: 4-10-2024 |