Middage


Kylling Paprika




Ingredienser:
4 pers.

4 skiver røget bacon
35 g ukrydret svinefedt /smør
1 kyllinger á ca. 1000g
2½  finhakkede skalotteløg
1 fed knust hvidløg
1 spsk mild paprika
2 spsk. koncentreret tomatpuré
ca. 1 dl. boullion
2 dl. piskefløde
½ tsk citronsaft
250 kg champignoner
25 g smør

Tilbehør: Salat, Flute, kogte smørrystede nudler eller løse ris.

Fremgangsmåde
Skær baconen i strimler på tværs. Svits dem til de er gyldne. Tages op.

Del kyllingen i kvarter og brun den i baconfedtet tilsat svinefedt/smør.
Tages op.

Svits finhakket skalotteløg og knust hvidløg og knust hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt paprika og brun det lidt med, inden tomatpuré, bouillon og fløde hældes ved.

Kog sovsen igennem og smag den til med salt. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden.
Retten mørner under låg ved svag varme , på 35-50 min.
Spæd evt. lidt bouillon ved under stegningen.

Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem let i smør.
Tilsættes retten ca. 10 min før den er færdig.

Varm baconstykkerne og drys dem over ved anretningen.

Lav evt.:
Salat af grøn salat, agurk og tomater.
Marinade af olie/eddike eller citromsaft, krydret med salt, peber og hvidløg.

Tilbehør: Ris


TIPS:
Til bouillon kan bruges hønsekødsbouillonterninger eller dåsebouillon.

Retten kan også færdiggøres i ovn. De brunede kyllingestykker lægges i et ildfast fad og sovsen hældes over.
Fadet dækkes med folie, stilles på ovnrist midt i ovnen ved 220 grader.

Fryseegnet: ca. 2 mdr.




Sidst Uploadet:
Friday October 04 2024 11:50:23

Sidst Redigeret:
4-10-2024



224