Middage
Lammekølle med fransk kartoffelgratin
Ingredienser: 4 Pers 1lammekølle 1½-2 kg salt peber 2 fed hvidløg 1 tsk rosmarin 50 g smør FRANSK KARTOFFELGRATIN 1 kg kartofler 1-1½ tsk groft salt friskkvernet peber ½ tsk revet muskatnød 2 hakkede chalotteløg evt. 1 fed knust hvidløg 150 g revet Emmentaler 1/4 liter pidskefløde eller mælk |
Fremgangsmåde STEGT LAMMEKØLLE Tænd ovnen og indstil den på 225g. Skyl og tør lammekøllen. Gnid hele køllen med salt og peber. Spæk den med små stykker hvidløg og rosmarinnåle. læg kødet på stegeristen over bradepanden med skindsiden opad. Skær smørret i småstykker og fordel det over kødet. Brun kødet ca. 20 min. Skru derefter ned til 180 g, og steg køllen 20-25 min. pr. kilo, hvis stegen skal være let rødlig indeni. Ønskes kødet mere gennemstegt, beregnes 30-35 min. pr kg. Tag stegen ud. Hold den varm under folie og lad den hvile 15 min, for at saften kan samle sig inden udskæringen. Skær stegen i skiver og server den med kartoffelgratin, der bages i ovnen sammen med køllen. eller: 1,45 time ved 160 g C. til en kernetemperatur på 68 g C. Lad stegen hvile. FRANSK KARTOFFELGRATIN Bagetid ca. 1 1/4 time ved 180 g. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over . Sæt fadet i ovnen når lammestegen er brunet og bag gratinen til kartoflerne er møre. Servér kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til. TIPS: Istedet for Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Grana sammen med 50g Danbo. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:05 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |