Middage
Pighvar, Rødtunge eller Rødspætte
Ingredienser: 1 pighvar (ca. 1½ kg) 100 g. smør 1½ spsk. sherry 1½ tsk. citronsaft 1½ tsk. salt 3 spsk. fint hakket skalotteløg 3 spsk. fint hakket persille |
Fremgangsmåde 1. Fisken skrabes på den hvide side, gnides med salt på den mørke side. 2. Gællerne trækkes ud. Finnerne pudses af. 3. Fisken vaskes, tørres. 4. På den mørke side lægges et snit langs rygraden. 5. Kniven føres ind under fileten til begge sider, så der fremkommer 2 lommer. 6. Smørret røres blødt med de øvrige ingredienser. 7. Lidt af smørblandingen lægges på midten af et stykke stiv aluminiumsfolie, der er noget større end fisken. 8. Fisken anbringes herpå. 9. Smørblandingen fordeles i to lommer og ganske lidt smøres ovenpå. 10. Folien bøjes op om fisken, så den delvis dækker oversiden. 11. Foldes omhyggeligt sammen i hjørnerne, så der ikke kan sive noget ud under tilberedningen. Tilberedes i en varm ovn 225 C°. 20-25 minutter. Folien bøjes til side, og skindet trækkes af oversiden Serveres med ovnbagte kartofler med cremefraiche dressing |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:05 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |