Middage


Pighvar, Rødtunge eller Rødspætte




Ingredienser:
1 pighvar (ca. 1½ kg)
100 g. smør
1½ spsk. sherry
1½ tsk. citronsaft
1½ tsk. salt
3 spsk. fint hakket skalotteløg
3 spsk. fint hakket persille

Fremgangsmåde
1. Fisken skrabes på den hvide side, gnides med salt på den mørke side.
2. Gællerne trækkes ud. Finnerne pudses af.
3. Fisken vaskes, tørres.
4. På den mørke side lægges et snit langs rygraden.
5. Kniven føres ind under fileten til begge sider, så der fremkommer 2 lommer.
6. Smørret røres blødt med de øvrige ingredienser.
7. Lidt af smørblandingen lægges på midten af et stykke stiv aluminiumsfolie,
der er noget større end fisken.
8. Fisken anbringes herpå.
9. Smørblandingen fordeles i to lommer og ganske lidt smøres ovenpå.
10. Folien bøjes op om fisken, så den delvis dækker oversiden.
11. Foldes omhyggeligt sammen i hjørnerne, så der ikke kan sive noget ud under tilberedningen.

Tilberedes i en varm ovn 225 C°. 20-25 minutter.
Folien bøjes til side, og skindet trækkes af oversiden

Serveres med ovnbagte kartofler med cremefraiche dressing




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:05

Sidst Redigeret:
4-2-2021



220