Fremgangsmåde
Krydr Oksespidsbryst med salt, peber, timian og fordel skiver af hvidløg og margarine stykker ovenpå. Kom det i en stegepose og derefter i en bradepande. Steg den 4 timer ved 125 gC
Tomaterne: kommes i oven den sidste time. FREMGANGSMÅDE: Fordel cherrytomaterne i et
fad. Hæld olivenolie og balsamico over, og krydr med salt og peber. Sæt
tomaterne i ovnen i 1 time ved 125 grader, til de bliver rynkede og
let sprøde i overfladen.
Serveres med brun souce eller sur-sød sauce (med peberrod) lavet på skyen. Spæd evt. til med mous oksekødssuppe og fløde.
eller:
Peberrods blanquette (sovs)
250 g saltet smør
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk cremefraiche 38 %
1 1/2 dl suppe fra kalvebrystet 2½ spsk,revet peberrod 1 spsk, sherryeddike eller estragoneddike ½ tsk salt
peber
frisk peberrod
Dine ynglings krydderurter som f.eks
ramsløg, kørvel og estragon
Peberrods blanquette
Sæt smørret over i en gryde og kog det op, træk det fra varmen og lad
det køle let. Kom æg, æggeblommer og cremefraiche i en høj blender og
blend det sammen.
Kog suppen op og blend den forsigtigt i æggemassen lidt efter lidt,
mens den stadig er varm. Blend det varme smør i blandingen på samme
vis, til man får en tyk, cremet sauce. Det vigtigste er, at man
tilsætter de varme ingredienser forsigtigt og lidt efter lidt.
Hæld saucen op i en ren gryde og smag den til med fint reven peberrod,
eddike, samt salt og peber. Når saucen skal opvarmes skal det gøres ved
svag varme under kraftig omrøring, da den ellers vil kunne skille.
Bliver den for tyk, tilsættes blot en smule ekstra suppe eller vand.
fra: https://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/spraengt-kalvebryst-med-peberrods-blanquette-og-foraarsgroent
|