Middag


Kødboller Italienske




Ingredienser: 4 Pers

Kødboller:

600g Hakket Oksekød eller 300 g hakket oksekød +
300 g hakket flæskekød
1 æg
1 revet løg
1 fed knust hvidløg

Lidt Mælk
2 spsk. hakket persille eller oregano
Evt. Fint hakket havregryn eller rugmel, så farsen er lidt fast
1 tsk Salt
Peber

Panko-Rasp til at vende bollerne i føt stegning
Olie til stegning

Serveres ril
Bendtners Pesto


eller pasta i

Tomatsovs:

Olie,
2 hakkede løg
1 fed hvidløg eller flere efter smag
1 ds henkogte tomater
1 lille ds koncentreret tomatpuré
2 dl. Vand
1 bouillon terning
Salt, peber
½-1 tsk. Tørret merian/oregano.



Tilbehør: Båndpasta, reven parmesanost evt. grøn salat.

Fremgangsmåde

Bland hakket kød, persille, løg, hvidløg, salt, peber, æg og hakkede havregryn. Form farsen til små kødboller. Tril kødbollerne i rasp eller hakket havregryn.

Varm rigelig olie på panden. Steg kødbollerne i olien. Vend kødbollerne så de bliver brunet på alle sider.

Tomatsovs: svits løg og hvidløg til de er klare, tilsæt de øvrige ingredienser, det hele koger ind, kan evt blendes til en finere sovs.

Servering: Anret velafdryppede båndpasta i et dybt fad. Fordel lidt af tomatsovsen over. Tag kødbollerne af panden med en hulske og ryst fedtstoffet godt af. Læg bollerne over båndpastaen. Fordel lidt tomatsovs over bollerne. Server resten af tomatsovsen til rette sammen med reven parmesanost og evt. grøn salat.




Sidst Uploadet:
Saturday April 27 2024 06:49:29

Sidst Redigeret:
27-4-2024


84