Middag
Tærte med skinke, spinat og svampe
Ingredienser: Retten kan fryses ( 2 voksne og 2 børn ) Fyld 4 stk æg 1 dl mælk 200 g hytteost 50 g revet ost 1 tsk salt 250 g champignon 100 g friske spinatblade 100 g kogt skinke peber olivenolie Tærtedej 100 g hvedemel 75 g grahamsmel 25 g havregryn 1 tsk salt 0.5 dl olivenolie 0.75 dl koldt vand bagepapir fra |
Fremgangsmåde 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud. 2. Bland imens æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål. 3. Vask champignonerne og skyl spinaten grundigt. Skær champignonerne i skiver og steg dem i lidt olivenolie på en pande i et par minutter, til de har taget farve. Tilsæt spinatbladene, krydr med salt og peber og steg videre, til de er faldet sammen. Hæld væden fra grøntsagerne, rør dem i æggeblandingen sammen med skinken skåret i strimler og fordel det hele på tærtebunden. 4. Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade. Pynt evt. med lidt ekstra ristet skinke og champignoner. Tærtedej 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft 2. Bland alle ingredienserne til dejen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen. 3. Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud. Fyld nu tærten med lige det fyld, du bedst kan lide og bag den færdig i ovnen. |
Sidst Uploadet: Tuesday August 13 2024 10:42:23 Sidst Redigeret: 13-8-2024 |