Brød


Frikadeller Slagterens




Michael Museth

Ingredienser:

1 kg hakket gris. Gerne over 12% fedt, og gerne kun hakket én gang
20 g salt
3 g peber. 
1 stort løg eller 80g snittet i fine små tern
Ca 3 dl sødmælk
2 spsk mel
2 æg
Ca 1/2 pakke smør til stegning

fra
Fremgangsmåde
Kødet røres med saltet først, og så blandes ingredienser i og det hele røres godt sammen.

Farsen skal kunne sidde fast i din håndflade, når du vender den ned mod bordet. Du skal også have rørt det hele så godt sammen, at farsen ikke smider væsken, mens du steger.

Steg en lille smagsprøve, så du er sikker på salt osv.
Smelt smørret på en pande. Nogle vil gerne have, at smørret bruser af. Jeg starter, når smørret begynder at brune let.

Kom din spiseske ned i smørret på panden, og smør den modsatte håndflade med skeen. Pas på du ikke brænder dig, men med lidt rutine er det en god måde ikke at få klistrede deller på panden.

Form en frikadelle med skeen i din håndflade og start med at lægge frikadellerne på midten af panden, hvor der er mest varme

Efter 5 til 7 frikadeller breder du de første frikadeller ud til kanten af panden (nu har de fået lidt farve på stegeskorpen) og fortsætter med at fylde ringen ud med frikadeller.

Tilsæt smør undervejs. Panden må aldrig gå tør for smør – hellere lidt for meget smør end lidt for lidt. Tommelfingerreglen er, at smørret skal nå op lige under halvvejs på frikadellerne. Så passer det med, at alle frikadeller har samme farve, når du vender dem og en flot stegeskorpe.

Steg frikadellerne færdige på den anden side.




Sidst Uploadet:
Wednesday October 16 2024 18:18:01

Sidst Redigeret:
16-10-2024



9