Pålæg
Rullepølse
Ingredienser: 1 Svineslag på ca. 2 kg. 2 spsk. salt 3/4 spsk. sukker pr. kg. kød Bomulds - eller kødtråd Samt PVC - fri plastfolie Et svineslag vejer 2-2.5 kg., men det svinder en del under tilskæring og kogning, så pølsens vægt bliver på godt 1 kg. Krydderblanding: 1½ tsk. stødt peber 1 tsk. allehånde 1 lille finthakket løg |
Fremgangsmåde Skær slaget til så det danner en pæn firkant og er ensartet tykt. Bland salt og sukker, gnid det på kødet og stil det i køleskabet til næste dag. Bland peber og allehånde og drys det på slagets kødside sammen med hakket løg. Rul slaget sammen som en roulade, så tykkelsen bliver så ensartet som muligt. Sy rullepølsen sammen med bomuldssnor. Rul pølsen stramt ind i en god kvalitets plastfolie, der ikke indeholder PVC. Pølsen får en kraftigere smag, fordi den således "koges" i egen væde. Snør pølsen med bomuldssnor, så der er ca. 2 cm. mellem hver snoning. Læg pølsen i en gryde med vand så det dækker, og kog den ved svag varme under låg i ca. 2 timer. Tag den op og lad den hvile ½ time, inden den kommes i rullepølsepresse. Presset må ikke være hårdt, mens pølsen er varm men øges når den er afkølet Presses i ca. 24 timer (i køleskab) |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:38:05 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |