Fremgangsmåde Find din stavblender med tilhørende glas. (Vigtigt! - Glassets diameter SKAL nøjagtig være så stort, at blenderen lige kan komme deri)
Sæt stavblenderen i glasset og lad det hele falde lidt til ro. Holdt
blenderen stille i bunden af glasset og tænd/sluk i pulserende små
intervaller -lige til at du kan se alt olie er omdannet til en hvidlig
masse. Først nu kan du begynde at flytte blenderen lidt op og ned samtidig lade blenderen kører med længere intervaller. Vupti og du har en lækker hjemmelavet mayonnaise på ca. 200g. Mayonnaisen kan holde sig ca. 1 uge i køleskab. PS!
Tilsætter du 1 fed knust hvidløg til opskriften, så har du en lækker
mayonnaise til feks. et stykke rugbrød med spegepølse. Ja! - du kan
komme alt muligt i... basilikum..purløg osv:) .. vær opmærksom på at
holdbarheden er yderligere begrænset, hvis der kommes urter i.... pga.
bakterier.
|