Syltning
Grønne tomater sødsyltede
Ingredienser: (ca. 1½ liter) 1 kg. grønne tomater 3 dl. eddike 750 g. melis 1 stk. hel ingefær hele nelliker 5 cm. hel kanel Atamonpulver Forlage 3 dl. kogt, koldt vand, 3 dl. eddike Sukkerlage 3 dl. forlage, 750 g. melis 3 hele nelliker 1 stk. hel ingefær 5 cm. hel kanel 1 tsk. Atamonpulver eller 1 dessertske flydende Atamon |
Fremgangsmåde 1. Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt 2. Lægges 6-12 timer i en lage af eddike og vand. De holdes under lagen med et let pres. 3. Derefter kasseres halvdelen af lagen. 4. Tomaterne koges sagte i resten af lagen ca. 5 min. 5. Sukkeret drysses i. 6. Krydderierne tilsættes. 7. Tomaterne koges videre endnu 10-15 min. efter størrelsen og lægges i varme, atamonskyllede glas. 8. Lagen koges ind 15 min., til den er jævn. 9. Atamon tilsættes. 10. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme. 11. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1-2 uger, fordi der trækker saft ud af tomaterne, må den hældes fra og koges ind. Der tilsættes igen ½ tsk Atamonpulver, før den hældes varm over tomaterne |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 09:44:56 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |