Syltning


Grønne tomater sødsyltede




Ingredienser:
(ca. 1½ liter)

1 kg. grønne tomater
3 dl. eddike
750 g. melis
1 stk. hel ingefær
hele nelliker 5 cm. hel kanel
Atamonpulver

Forlage
3 dl. kogt, koldt vand,
3 dl. eddike

Sukkerlage
3 dl. forlage,
750 g. melis
3 hele nelliker
1 stk. hel ingefær
5 cm. hel kanel
1 tsk. Atamonpulver eller 1 dessertske flydende Atamon

Fremgangsmåde
1. Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt
2. Lægges 6-12 timer i en lage af eddike og vand. De holdes under lagen med et let pres.
3. Derefter kasseres halvdelen af lagen.
4. Tomaterne koges sagte i resten af lagen ca. 5 min.
5. Sukkeret drysses i.
6. Krydderierne tilsættes.
7. Tomaterne koges videre endnu 10-15 min. efter størrelsen og lægges i varme, atamonskyllede glas.
8. Lagen koges ind 15 min., til den er jævn.
9. Atamon tilsættes.
10. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme.
11. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1-2 uger, fordi der trækker saft ud af tomaterne, må den hældes fra og koges ind.
Der tilsættes igen ½ tsk Atamonpulver, før den hældes varm over tomaterne




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 09:44:56

Sidst Redigeret:
4-2-2021



255