Syltning
Frugtsaft
Ingredienser: 2 vægtdele ribs 1 vægtdel solbær giver fin saft. Lige dele rabarber og jordbær giver også fin saft, men da rabarberens oxalsyreindhold er højt i jordbærrenes højsæson, er det bedst at høste rabarberne i maj og indtil ca. 10 juni, lægge dem grydeklare i frostboks og lave saften, når jordbærrene er der. Eller lægge jordbærrene i frostboks til rabarberne i september igen har lavt oxalsyreindhold. Lige dele modne stikkelsbær og blommer giver god saft. Det samme gør lige dele modne æbler og blommer |
Fremgangsmåde Til alle blandingerne bruges opskriften Kog frugten i så meget vand, at det akkurat dækker frugten, til den er helt kogt ud. Si den. Kog saften nogle minutter med 1/4 kg sukker pr. 1 l .saft. Skum den, tilsæt konserveringsmiddel hold den varm på rene, varme flasker, luk dem straks. I stedet for at tilsætte konserveringsmiddel kan saften pasteuriseres : sæt de varme lukkede flasker med saft dybt i varmt vand i henkogningskeddel eller anden fladbundet gryde med rist i bunden. Opvarm til 80 C°. hold temperaturen der i 10 min. Afkøl langsomt. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 09:44:57 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |