Syltning


Frugtsaft




Ingredienser:
2 vægtdele ribs
1 vægtdel solbær
giver fin saft.

Lige dele rabarber og jordbær giver også fin saft, men da rabarberens oxalsyreindhold er højt i jordbærrenes højsæson, er det bedst at høste rabarberne i maj og indtil ca. 10 juni, lægge dem grydeklare i frostboks og lave saften, når jordbærrene er der. Eller lægge jordbærrene i frostboks til rabarberne i september igen har lavt oxalsyreindhold.


Lige dele modne stikkelsbær og blommer giver god saft.
Det samme gør lige dele modne æbler og blommer

Fremgangsmåde
Til alle blandingerne bruges opskriften
Kog frugten i så meget vand, at det akkurat dækker frugten, til den er helt kogt ud. Si den. Kog saften nogle minutter med 1/4 kg sukker pr. 1 l .saft.
Skum den, tilsæt konserveringsmiddel hold den varm på rene, varme flasker, luk dem straks.

I stedet for at tilsætte konserveringsmiddel kan saften pasteuriseres : sæt de varme lukkede flasker med saft dybt i varmt vand
i henkogningskeddel eller anden fladbundet gryde med rist i bunden. Opvarm til 80 C°. hold temperaturen der i 10 min.
Afkøl langsomt.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 09:44:57

Sidst Redigeret:
4-2-2021



211