Syltning
Rabarbersaft
Ingredienser: 1 l vand 500 g rabarber 2 dl rørsukker 1 vaniljestang og kornene heraf 4 Stjerneanis |
Fremgangsmåde Rens rabarberstænglerne og skær dem i tern. Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Kog op og lad det koge i 7-10 minutter. Tag gryden afvarmen og lad saften køle af. Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på flaske. Den kan opbevares i et par uger på køl og fortyndes med vand, dansk vand eller måske en boblende cava. Hvis du ikke ønsker at den skal være en smule ufiltreret, så hæld den gennem et klæde, jeg synes blot det er synd, da de sortprikkede vaniljekorn er så fine i den pink drik. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 09:44:57 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |