Salater
Agurkesalat Tsatsikji
Ingredienser: 1 Salat-agurk 3 fed hvidløg 1/4 l afdryppet yoghurt 3 spsk.olivenolie vineddike |
Fremgangsmåde Tilberedningstid ca. 15 minutter 1: Yoghurten (3 - 3 1/3 dl) hældes i et kaffefilter og stilles til afdrypning nogle timer - gerne længere - så vallen kan løbe fra. Som et alternativ til yoghurt kan anvendes kvark, som ikke skal afdryppes, inden brug. 2: Skræl agurken og riv den på den grove del af et råkostjern. Drys den revne agurk med lidt salt, og lad den stå tildækket i 10 minutter. 3: I mellemtiden pilles og presses hvidløgsfeddene, ned i den afdryppede yoghurt, som tillige tilsættes olivenolie, lidt eddike, salt og peber. 4: Pres saften fra de revne agurker (evt. i et viskestykke) og vend agurken i den tilsmagte yoghurt. Lad salaten stå og trække 1 time i køleskabet inden servering |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:16:38 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |