Salater


Agurkesalat Tsatsikji




Ingredienser:
1 Salat-agurk
3 fed hvidløg
1/4 l afdryppet yoghurt
3 spsk.olivenolie
vineddike

Fremgangsmåde
Tilberedningstid ca. 15 minutter
1: Yoghurten (3 - 3 1/3 dl) hældes i et kaffefilter og stilles til afdrypning nogle timer - gerne længere -
så vallen kan løbe fra. Som et alternativ til yoghurt kan anvendes kvark, som ikke skal afdryppes, inden brug.

2: Skræl agurken og riv den på den grove del af et råkostjern. Drys den revne agurk med lidt salt, og lad den stå tildækket i 10 minutter.

3: I mellemtiden pilles og presses hvidløgsfeddene, ned i den afdryppede yoghurt, som tillige tilsættes olivenolie, lidt eddike, salt og peber.

4: Pres saften fra de revne agurker (evt. i et viskestykke) og vend agurken i den tilsmagte yoghurt. Lad salaten stå og trække 1
time i køleskabet inden servering




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:16:38

Sidst Redigeret:
4-2-2021



274