Salater
Tomatsalat
Ingredienser: 4 pers 6 fuldmodne, meget røde tomater 2 spsk. fintklippet purløg 1-2 spsk. finthakket skalotteløg eller alm.løg i tern 4-5 spsk. grundmarinade Grundmarinade til køleskabet ½ l. olie ca. 1-1½ dl. friskpresset citronsaft eller vineddike 2 tsk. salt, 1 tsk. friskkværnet peber Opbevares i køleskab 1 måned. Grundmarinaden kan krydres efter smag. Som regel med hvidløg og lys dijonsennep. |
|
Fremgangsmåde Skær det træede hvor blomsten har siddet i tomaterne ud med et kegleformet snit. Skær tomaterne i skiver. Læg dem taglagt på et fad. Hæld marinaden over. Lad salaten trække ½-1 time. Drys purløg og hakket løg i tern (med kniv) over. Tomatsalat kan serveres som forret, frokostret, på buffet eller som tilbehør til stegte kød-, fjerkræ-, fiske- samt pastaretter uden tomatsauce. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:16:38 Sidst Redigeret: 14-10-2023 |