Salater


Tomatsalat




Ingredienser: 4 pers
6 fuldmodne, meget røde tomater
2 spsk. fintklippet purløg
1-2 spsk. finthakket skalotteløg eller alm.løg i tern
4-5 spsk. grundmarinade

Grundmarinade til køleskabet
½ l. olie
ca. 1-1½ dl. friskpresset citronsaft
eller vineddike
2 tsk. salt,
1 tsk. friskkværnet peber

Opbevares i køleskab 1 måned. Grundmarinaden kan krydres efter smag.
Som regel med hvidløg og lys dijonsennep.

Fremgangsmåde
Skær det træede hvor blomsten har siddet i tomaterne ud med et kegleformet snit.
Skær tomaterne i skiver. Læg dem taglagt på et fad.

Hæld marinaden over. Lad salaten trække ½-1 time.
Drys purløg og hakket løg i tern (med kniv) over.

Tomatsalat kan serveres som forret, frokostret, på buffet eller som tilbehør til stegte kød-, fjerkræ-, fiske- samt pastaretter uden tomatsauce.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:16:38

Sidst Redigeret:
14-10-2023



232