Salater
Cæcar Salat
Ingredienser: 4 pers: Blade af salat- f.eks spinat 75g Karolines Køkkens Pasta- & gratineringsost 30% Ostechips: 75g Karolines Køkkens Pasta- & gratineringsost 30% Croutoner: 100g Franskbrødsbidder Olivenolie 1 lille fed hvidløg Dressing: 2 æggeblommer 4 spsk Olivenolie 1½ spsk citronsaft 1 lille fed hvidløg 1 tsk Dijonsennep 1/4 tsk Groft Salt Friskkværnet peber |
Fremgangsmåde Dressing: Kom æggeblommer, olie og de øvrige ingredienser i en blender og blend ved højeste hastighed i ca. 1 min. - eller til den er lys og cremet. Stil dressingen tildækket i kølrskabet i ca. 15 min. og smag til. Varm ovnen op til 200 g - traditionel ovn. Ostechips: Fordel 12 små portioner ost (ca. 1 spsk.) på en plade med bagepapir. Hver portion skal spredes godt ud. Bag ostechipsene ca. 6 min. midt i ovnen til de er lyse og gyldne i farven Croutoner: Smør brødene medknust hvidløg. Skær det i små terninger og kom dem på en plade med bagepapir. Kom olivenolie over og sæt o ovnen ca. 10 min. Vend af og til. Salaten: Anret salatbladene i store dybe tallerkener - riv evt. de største salatblade i mindre stykker. Fordel ostechips, croutoner, ost og lidt dressing på salaten. Server sammen med resten af dressingen. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:16:39 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |