
Ingredienser
- ½ dl Vand
- 750 g Skrællede æbler i mindre stykker
- 25 g Smør
- 1 spsk Sukker
- ½ Vaniljestang
- 75 g Smør
- 100 g Rasp
- 85 g Sukker
- 75 g Knuste makroner
- ½ liter Piskefløde pisket til flødeskum
Ristet Rasp
Pynt
Fremgangsmåde
- Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde.
- Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
- Rør smør, sukker og vanilje i æblemosen og smag til.
- Lad mosen køle af.
- Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød.
- Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist.
- Rør af og til mens raspen køler af og bland makronerne i.
- Anret æblemos og rasp lagvis i 4 portionsglas og top op med flødeskum.
Æblemos
Ristet rasp
Gammeldags æblekage

Noter
Æblesorter
Landbrugsarven
Æbleguide
Æblenøgle
fra
Antal visninger: 63
Fil sidst redigeret:08.04.2025 19:32
Fil uploadet til serveren:08.04.2025 19:32
Fil uploadet til serveren:08.04.2025 19:32
Opskrift første gang oprettet: 08.04.2025 19:30