Æblekage

Kategori: Dessert
Æblekage
Sorter som i en helhedsvurdering er fundet meget gode/bedst til mos er sorterne: ’Elshof’, ’Fiesta’, ’Holsteriner Cox’, ’Jonagored’, ’Filippa’, ’Bodil Noorgaard’, ’Maribo Pigeon’ samt ’Discovery’. Et bredere felt af sorter er fundet gode/ok til mos: ’Maglemer’, ’Høve Reinette’, ’Aroma’, ’Gråsten’, ’Ondrupmose æble’, ’Rajka’, ’Cox Pomona’, ’Brøndæble’, ’Ingrid Marie’, ’Dronning Louise’ og ’Broholm’.

Ingredienser

Fremgangsmåde

    Æblemos

  1. Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde.
  2. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  3. Rør smør, sukker og vanilje i æblemosen og smag til.
  4. Lad mosen køle af.

  5. Ristet rasp

  6. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  7. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød.
  8. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist.
  9. Rør af og til mens raspen køler af og bland makronerne i.

  10. Gammeldags æblekage

  11. Anret æblemos og rasp lagvis i 4 portionsglas og top op med flødeskum.

Noter

Æblesorter
Landbrugsarven
Æbleguide
Æblenøgle



fra

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 63
Fil sidst redigeret:08.04.2025 19:32
Fil uploadet til serveren:08.04.2025 19:32
Opskrift første gang oprettet: 08.04.2025 19:30