
And 2021 & 2022 Langtidsstegt
Ingredienser
- 3400g And
- svesker
- æbler
Fremgangsmåde
- Kom svesker - æbler i den rengjorte and.
- Hals og vinger + svesker og æble kommes i en gryde, dækkes med vand og koger mindst 1 time til fond.
- Den rengjorte and kommes ind i en kold ovn -5½ time ved 120 g C - på over og undervarme.
- Kom bradepande under med lidt vand.
- Parter anden.
- Saltes og pensles med andefedt - kan evt. fryses
- Næste dag eller senere 15 min. i 200 g C varm ovn
Brune kartofler:
Ingredienser
- 2½ dl vand
- 3 dl sukker
- 2 tsk smør
- 1 tsk salt
Noter
Juleaften med tilbehør til menü--Fam. frederiksen
Ingredienser
- 2 Ænder -opskrift lige ovenover
- 1 Flæskesteg
- Andesovs- Flæskestegssovs
- Kartofler
- Brunede kartofler
- Franske Kartofler
- Æbler med ribsgele'
- Rødkål
- Rødkålssalat
- Waldorfsalat
- Tyttebærsyltetøj
- Appelsin til pynt
- Ris'a'la'mande
- Kirsebærsovs
Fremgangsmåde
- Kom svesker - æbler i den rengjorte and.
- Hals og vinger + svesker og æble kommes i en gryde, dækkes med vand og koger mindst 1 time til fond.
- Den rengjorte and kommes ind i en kold ovn -5½ time ved 120 g C - på over og undervarme.
- Kom bradepande under med lidt vand.
- Parter anden.
- Saltes og pensles med andefedt - kan evt. fryses
- Næste dag eller senere 15 min. i 200 g C varm ovn
And Lars's. Dansk Landand 3,6 kg.

Ingredienser
- And ca. 3,6 kg
- 150 g Svesker
- 2 Madæbler
Fremgangsmåde
- Fyld anden med æbler og svesker.
- Brystet nedad i ovnen ved 200 g i ca. 40 min. Ovnen på over- & undervarme.
- Tages ud og vendes, drysses med salt.
- Lav en suppe laves af vinger osv + 1 l vand + svesker + æble.
- Kog under låg ca. 1 time- (ingen suppevisk).
- Tilsæt denne suppe i bradepanden ved anden og fortsæt stegning ved 160 g i ca.2 timer. Hvis anden vejer 3,6 kg.
- Der tilsættes mere suppe under stegning, så bradepanden ikke steger tør.
- Sluk ovnen og lad anden blive i ovnen til den er kold.
- Parter anden og kom stykkerne tilbage i bradepanden.
- Pensl med andefedt og drys med salt.
- Før serveringen sættes anden til efterbruning under grill eller i ovnen ved højeste varme til skindet er sprødt.
Noter
Juleand -- Langtidsstegt -- Saftig and
3400 g alm landand
Ingredienser
- 3400 g alm landand
Fremgangsmåde
- I 220 g C varm varmluftovn i 20 min.
- Derefter 3 timer ved 110 g C
- Hvile 45 min
- 5 min Grill
- smelt sukker
- kom smør i
- kom lidt fløde i
- en sjat vand og salt
- Lad kartoflerne stå og koge
- Umut d 21-11-2019
Brunde kartofler:
Noter
Juleand -- Jul 2014 -- Dejlig Saftig and

Ingredienser
- 2 stk. Berberiænder a' 3600 -4000g
Fremgangsmåde
I ovn ved 160 grader i præcis 2 timer. 1 time med ryggen op og derefter 1 time med brystet op.- Skæres fra ben og skrog. Andestykkerne lægges i bradepande og pensles med andefedt.
- I køleskab til næste dag.
- Pensl igen med andefedt og drys godt med salt
- I ovn 1/4 time i en 200-250 grader varm ovn Der koges fond af kråse, hjerte hals, yderste vinge- æble og sveske. Vandet fra stegning af anden bruges til sovs sammen med fonden. En metode mere: http://www.aros-innovation.dk/Mad/nymad/middageops/And Langtidsstegt-middaga.php
Noter
Antal visninger: 66
Fil sidst redigeret:09.04.2025 08:37
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 08:36
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 08:36
Opskrift første gang oprettet: 09.04.2025 08:02