Birkes Grov

Kategori: Brød
Birkes Grov 5 - 9/10

Ingredienser

10 stk.

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand i en skål, og rør gæren ud i vandet.
  2. Rør derefter ægget i.
  3. I en anden skål blander du hvedemel med grahamsmel, græskarkerne, hørfrø, sukker g salt.
  4. Rør nu melblandingen ind i gærvandet, og tilsæt om nødvendigt en smule mere vand eller mel. Mængden plejer nu at passe meget godt, så du får en let dej, der hverken er for hård eller tynd.
  5. Kom dejen ud på et bord, og ælt den grundigt igennem. Du kan selvfølgelig også ælte den i en røremaskine.
  6. Lad derefter dejen hæve i 20 minutter.
  7. Kom smør og lidt hvedemel i en skål, og ælt det godt igennem.

  8. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på cirka 30 x 30 cm.
  9. Rul let smørret ud til en firkant på cirka 15 x 15 cm, og læg den midt på dejen.
  10. Fold hjørnerne ind over smørret, så det er helt dækket.

  11. Rul nu hurtigt dejen ud til en rektangel (1.gang) på cirka 20 x 50 cm, og fold den sammen ved at lægge en tredjedel ind, og den sidste tredjedel ind over denne.
  12. Kom evt dejen i køleskab 15 min.mellem hver udrulning.

  13. Gentag på samme måde til (2.gang) 20 x 50 cm
  14. Rul nu dejen ud sidste gang til (3.gang) cirka 20 x 50 cm, så du nu har en wienerbrødsdej som er på 27 lag, og fold igen en tredjedel ind, og den sidste tredjedel over. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, inden du drysser med græskarkerner og hørfrø.

  15. Skær dine birkes ud i stykker

  16. Lad nu de lækre grovbirkes hæve tildækket i 1 time og 15 min. - Eller kom dem i fryseren til senere
  17. Bag dine grovbirkes i en forvarmet ovn ved 190 grader, hvor de skal have cirka 15 min. Damp første 7min. Måske lidt længere.
  18. Tag de hjemmebagte grovbirkes ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden servering.

Noter

fra

Bedøm opskriften:

6,0 ud af 6 stjerner — 1 stemmer
Antal visninger: 72
Fil sidst redigeret:08.05.2025 10:29
Fil uploadet til serveren:08.05.2025 10:29
Opskrift første gang oprettet: 09.04.2025 15:27