
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl vand - lunkent
- 500 g durum mel
- 150 g manitoba hvedemel
- 3 tsk. bageenzymer - kan udelades
- 2½ tsk salt
Fremgangsmåde
- Lunkent vand vejes af og kommes i skålen til røremaskine. Smuldr gæren i, og rør det ud med en ske.
- Sæt skålen fast på røremaskinen, og monter dejkrogen på maskinen.
- Durummel, manitoba mel, bageenzymer og salt vejes af i en skål. Bageenzymer kan som sagt udelades, og får stadig gode og luftige durumboller.
- Tilsæt gradvist melblandingen i dejen, og ælt til sidst i mindst 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på bordet, hvor den strækkes aflang og foldes sammen.
- Lægges tilbage i skålen, luk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 15 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tag dejen op, og den skal ikke æltes nu.
- Del i 12 lige store durumboller, som sættes på bagepladen.
- Drys bollerne med lidt durum mel,
- Lad durumbollerne efterhæve i 40 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader over- og undervarme.
- Bag dine durumboller i cirka 12 minutter - eller indtil de er færdige.
Noter
Antal visninger: 73
Fil sidst redigeret:09.04.2025 18:54
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 18:54
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 18:54
Opskrift første gang oprettet: 09.04.2025 18:54