Boller Fødselsdags og Burger

Kategori: Brød
Boller Fødselsdags og Burger 24 Stk.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde. Hæld det i røreskålen, og tilsæt mælken. Mærk efter, at blandingen ikke er varmere end lillefingervarm.
  2. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken.
  3. Tilsæt sukker, salt, æg, og rør melet i ad et par omgange. Ælt dejen godt imellem hver gang.
  4. Rør dejen et par minutter ved mellem hastighed.
  5. Dæk dejen til med en opklippet frysepose, og stil den til hævning et lunt sted i en halv time.
  6. Skrab dejen ud på køkkenbordet og ælt den let igennem.Jeg drysser ikke mel på bordet. Dejen slipper let bordet, fordi der er så meget fedtstof i.
  7. Del dejen i 24 lige store stykker. Stram hver bolle op
  8. Sæt bollerne på to bageplader, og lad dem hæve i alt 30 minutter under et hårdtopvredet viskestykke
  9. Ovnen varmer op til 220°
  10. Bag bollerne 10-15 minutter, og læg det fugtige viskestykke over dem igen, mens de køler af, så de forbliver bløde.

Noter

Fødselsdagsboller er fryseegnede i op til tre måneder.

fra

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 50
Fil sidst redigeret:09.04.2025 21:45
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 21:45
Opskrift første gang oprettet: 09.04.2025 21:45