
Ingredienser
- 250 g margarine
- 5 dl mælk
- 75 g gær
- 60 g sukker
- ½ tsk groft salt
- 1 æg, str. M/L
- 900 g hvedemel
- Evt. sammenpisket æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåde
- Smelt fedtstoffet i en lille gryde. Hæld det i røreskålen, og tilsæt mælken. Mærk efter, at blandingen ikke er varmere end lillefingervarm.
- Smuldr gæren, og rør den ud i mælken.
- Tilsæt sukker, salt, æg, og rør melet i ad et par omgange. Ælt dejen godt imellem hver gang.
- Rør dejen et par minutter ved mellem hastighed.
- Dæk dejen til med en opklippet frysepose, og stil den til hævning et lunt sted i en halv time.
- Skrab dejen ud på køkkenbordet og ælt den let igennem.Jeg drysser ikke mel på bordet. Dejen slipper let bordet, fordi der er så meget fedtstof i.
- Del dejen i 24 lige store stykker. Stram hver bolle op
- Sæt bollerne på to bageplader, og lad dem hæve i alt 30 minutter under et hårdtopvredet viskestykke
- Ovnen varmer op til 220°
- Bag bollerne 10-15 minutter, og læg det fugtige viskestykke over dem igen, mens de køler af, så de forbliver bløde.
Noter
Fødselsdagsboller er fryseegnede i op til tre måneder.
Antal visninger: 50
Fil sidst redigeret:09.04.2025 21:45
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 21:45
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 21:45
Opskrift første gang oprettet: 09.04.2025 21:45