
Ingredienser
6 stk.- 300 gram hvedemel
- 30 gram rugmel/fuldkornsmel
- 225 gram vand
- 50 gram yoghurt
- 2½ gram gær
- 7½ gram salt
Fremgangsmåde
- I en skål rør vand, yoghurt, gær og salt sammen, til gæren er opløst.
- Tilsæt mel og rør dejen sammen med en ske.
- Dejen skal bare røres sammen til en ensartet masse, ikke æltes.
- Sørg for at dejen er godt tildækket, enten i en boks/skål med låg eller med film over skålen
- Lad dejen stå og hæve natten over på køkkenbordet.
- Er det en varm sommerdag, tilsæt da kun 2½ gram gær (størrelsen af en ært). Er det en kold vinterdag, hvor køkkenet måske er koldt, tilsæt da de 5 gram gær.
- Varm ovnen op til maksimal varme 250 til 300 grader. Drys godt med mel på bordet.
- Vend dejen ud af skålen forsigtigt. Rør så lidt som muligt ved dejen for at undgå at slå luft ud af den.
- Vend dejen en gang over sig selv. Fugt overfladen af dejen med vand og drys den med sesam.
- Giv den et let tryk så frøene sidder fast. Skær dejen ud i stykker og sæt dem på et bagepapir.
- Tag en varm bageplade/bagesten ud af ovnen, slide bagepapiret over på.
- Bag bollerne i 6 minutter ved maksimal varme og skru derefter ned til 235 grader og bag dem cirka 10 minutter mere, eller til de er gyldne.
- I Airfry på Bake 160 gC i 23 min
- Hold øje med dem. Lad dem køle af på en rist eller nyd dem lune!
Noter
Antal visninger: 47
Fil sidst redigeret:10.04.2025 08:54
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 08:54
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 08:54
Opskrift første gang oprettet: 10.04.2025 08:53