Boller Stykker Vikinge 2025

Kategori: Brød
Navn

Ingredienser

Boller Stykker Vikinge

Fremgangsmåde

  1. Vandet og melet sættes til autolyse (blandes)i minimum 30 minutter.

  2. Surdej, honning og salt tilsættes og æltes ved mellemste hastighed på røremaskinen i 5 min. eller tilman kan lave en glutentest på dejen.

  3. Dejen hviler nu i en condibøtte med låg i 3 timer hvor man laver stræk og fold én gang i timen.

  4. Nu skal den hæve i 3-4 timer eller til den har hævet 30-40 %, og derefter kommer den på køl til næste dag.

  5. Dagen efter opvarmes ovnen til 280 gr. dejen hakkes ud til 15 stk á ca. 100 g. med rugmel/durum på bordet og oven på dejen.

  6. Bages i ovnen (eventuelt på bagestål) som så nedsættes til 250 grader ved indsætning, 18 min. hvoraf de første 5 min. er med damp.

  7. (Brug eventuelt opvarmet granitskærver i bunden af ovnen til damp )

Noter

Udviklet af Allan Sinkbæk K.Nielsen.

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 34
Fil sidst redigeret:10.04.2025 09:28
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 09:28
Opskrift første gang oprettet: 10.04.2025 09:28