
Ingredienser
- 650 gr. Tipo OO/Manitobamel
- 100 gr. Groft Rugmel
- 550 gr. Vand (lunkent)
- 150 gr. Surdej (aktiv)
- 15 gr. Honning
- 21 gr. Salt

Fremgangsmåde
- Vandet og melet sættes til autolyse (blandes)i minimum 30 minutter.
- Surdej, honning og salt tilsættes og æltes ved mellemste hastighed på røremaskinen i 5 min. eller tilman kan lave en glutentest på dejen.
- Dejen hviler nu i en condibøtte med låg i 3 timer hvor man laver stræk og fold én gang i timen.
- Nu skal den hæve i 3-4 timer eller til den har hævet 30-40 %, og derefter kommer den på køl til næste dag.
- Dagen efter opvarmes ovnen til 280 gr. dejen hakkes ud til 15 stk á ca. 100 g. med rugmel/durum på bordet og oven på dejen.
- Bages i ovnen (eventuelt på bagestål) som så nedsættes til 250 grader ved indsætning, 18 min. hvoraf de første 5 min. er med damp.
- (Brug eventuelt opvarmet granitskærver i bunden af ovnen til damp )
Noter
Udviklet af Allan Sinkbæk K.Nielsen.
Antal visninger: 34
Fil sidst redigeret:10.04.2025 09:28
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 09:28
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 09:28
Opskrift første gang oprettet: 10.04.2025 09:28