
Ingredienser
-
Sovs:
- Margarine
- 1 spsk madras Carry
- 2 dl mel
- 15 dl kød-vand
- 4 dl. mælk
- ca. 1 tsk salt
- 500g - ½ hakket svinekød og ½ hakket kalvehød
- 3/4 tsk. salt
- 3/4 dl mel
- ca. 1½ dl mælk
- 1 æg
- 1 tsk løgpulver eller 1 spsk fint hakket løg (15g)
- 1/4 tsk peber
PS! Til boller i karry koges bollerne i vand tilsat salt : 1 tsk. salt til 1 l vand.
Kødboller:
Fremgangsmåde
- Farsen formes til små kødboller og koges i kogende vand tilsat 1 tsk. salt pr liter, til de er faste og gennemkogte.
- Tag bollerne op og kom 1½ l kødsaft vand i et litermål til sovs.
- Margarinen smeltes og carryen brændes af.
- Mel tilsættes og der laves en opbagning med kødvandet, som tilsættes lidt ad gangen.
- Mælk tilsættes og smages til med salt.
- Vask risen grundigt under rindende koldt vand.
- Bring vand og salt i kog i en gryde med låg.
- Kom risene i og skru ned for blusset så det hele kun lige simre-koger - kom låget på igen
- Kog i 12 min
- Tag gryden af blusset og lad den stå i 12 min
- Risene er færdige og løsnes med en ske.
Sovs:
Ris:
Personer | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Ris i dl. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Vand i dl. | 1,3 | 2,6 | 4 | 5,3 | 6,6 | 8 | 9,3 | 10,6 | 12 | 13,3 |
Salt i tsk. | 0,2 | 0,5 | 0,7 | 0,9 | 1 | 1,3 | 1,6 | 1,8 | 2 | 2,2 |
Noter
Antal visninger: 35
Fil sidst redigeret:09.04.2025 23:05
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 23:04
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 23:04
Opskrift første gang oprettet: 09.04.2025 22:57