
Ingredienser
24 stk.- 4 dl mælk (lillefingervarm)
- 1 pk gær
- 2 tsk groft salt
- 4 spsk sukker
- 2 æg
- 200 gr hakket mørk chokolade (eller chocolate chips)
- 900 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
- 100 gr smør (smeltet og let afkølet)
- sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Mælken kommes i en skål og gæren opløses heri.
- Tilsæt salt, sukker, æg og chokoladestykker.
- Kom hvedemel og smeltet smør i skålen og ælt til en blank og smidig dej. Måske skal alt hvedemelet ikke bruges.
- Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til 12 boller og læg dem i et ildfast fad (ca 20 x 30 cm) foret med bagepapir. Bollerne behøver ikke røre hinanden, men det er meningen, at de skal vokse sammen under hævning.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
- Pensl dem herefter med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ved 180 °C (alm. ovnfunktion) på midterste ovnrille i ca 20 min, indtil de gyldne og gennembagte.
- Lad chokoladebrudene afkøle let, inden de løftes op af fadet ved hjælp af bagepapiret og afkøles på bageristen.
- Chokoladebrud er bedst, når de er nybagte, men de kan godt gemmes et par dage, hvis de pakkes godt ind.
Noter
De kan desuden fryses.
Antal visninger: 89
Fil sidst redigeret:09.04.2025 22:37
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 22:37
Fil uploadet til serveren:09.04.2025 22:37
Opskrift første gang oprettet: 09.04.2025 22:37