
Ingredienser
-
(1 stk.)
- 4 dl mælk
- 50 g smør
- 3/4 spsk salt
- 1 spsk ahornsirup
- 35 g gær
- 200 g speltmel
- 50 g grahamsmel
- 400 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en gryde og kom koldt mælk i.
- Kommes i røremaskine og gær, salt og sirup tilsættes.
- Tilsæt de forskellige meltyper under omrøring.
- Dejen æltes ca. 10 min, indtil den føles smidig og ikke klistre for meget.
- Lad dejen hæve 30 min. under fugtigt klæde.
- Slå dejen ned og form den til et brød, som lægges i en smørsmurt form.
- Lad brødet hæve 40 min under fugtigt klæde, hvoefter den er klar til bagning.
- Iden brødet går i ovnen kan det evt. pensles med vand og strø lidt grahamsmel over.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 200 gC i 30 min.
Noter
Antal visninger: 27
Fil sidst redigeret:10.04.2025 11:25
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 11:25
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 11:25
Opskrift første gang oprettet: 10.04.2025 11:25