
Ingredienser
- 625 gram mel (10 dl (1 ltr))
- 5 dl (1/2 ltr) vand
- 2 tsk salt
- gær på størrelse med en ært (Ja så lidt skal du bruge)- 1/4 tsk tørgær kan også bruges
Fremgangsmåde
- Ingredienserne blandes sammen i en skål ca. 15 timer før brødet ønskes serveret.
- Læg låg over og lad dejen stå på køkkenbordet i 12 timer.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og med nænsom hånd foldes brødet ind i sig selv nogle gange.
- Hæld det i et olieret skål drysset med mel og lad det igen hæve i 2 timer.
- Efter den 1. time tændes ovnen på 250g C på varmluft. Sæt en tom stegeso ind i ovnen samtidig.
- Efter de 2 timers hævning tages stegesoen ud og brøddejen hældes direkte over i den varme stegeso.
- Sæt stegesoen ind i ovnen med låg på 30 minutter.
- Fjern låget og skru ned til 230 gC og bag videre i 15 minutter.
- Brødet hældes ud på en bagerist og køler af i 20 min.
- Brødet er færdigt
Noter
Antal visninger: 48
Fil sidst redigeret:10.04.2025 11:12
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 11:11
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 11:11
Opskrift første gang oprettet: 10.04.2025 11:12