
Ingredienser
- 250 g smør
- 125 g lys sirup
- 250 g farin
- 3 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt allehånde
- 500 g hvedemel
- 60 g syltet appelsin i tern
- 150 g hele mandler
- 25 g usaltede pistaciekerner
- 2 tsk potaske
- 1 spsk koldt vand.
Fremgangsmåde
- Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70 grader.
- Tag gryden af varmen. Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder.
- Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine.
- Kom dejen i en beholder, 18x 18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir.
- Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange baner.
- Hver bane skæres i tynde, men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9-12 minutter.
- Afkøles på bagerist og opbevares i dåse med tætslutte låg
Noter
Antal visninger: 42
Fil sidst redigeret:10.04.2025 16:30
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 16:30
Fil uploadet til serveren:10.04.2025 16:30
Opskrift første gang oprettet: 10.04.2025 16:30