(standard: 10)
Ingredienser
- 80 g smør
- 4 dl mælk
- 50 g gær
- 40 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 570 g hvedemel
- 500 g brun farin
- 420 g smør
- 150 g rosiner
Remonce
Fremgangsmåde
- Fedtstof og mælk lunes til ca. 35 gr dvs. fingervarmt.
- Gæren smuldres i en skål og udrøres med mælkeblandingen.
- De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes blank og smidig.
- Tildækkes og hæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 25 min.
- Dejen slås ned og udrulles i en smurt bradepande til en tynd plade.
- Efterhæver ca. 20 min.
- Smør og sukker smeltes sammen i en gryde og afkøles helt, inden det hældes over kagen, der drysses med rosiner.
- Kagen sættes i en 225 gr varm ovn.
- Varmen dæmpes straks til 200 gr og kagen bages 15-20 min.
Noter
Antal visninger: 272
Fil sidst redigeret: 19.10.2025 08:25
Fil uploadet til serveren: 19.10.2025 08:25
Fil uploadet til serveren: 19.10.2025 08:25
Opskrift første gang oprettet: 10.04.2025 16:58