
Ingredienser
- 10 friske chilier
- 4 dåser koncentreret tomatpuré ca. 160 g
- 4 fed hvidløg (hakket)
- 2 tsk groft salt
- 2 tsk sukker
- 3 dl olivenolie
- 2 tsk. citronsaft
- 2 tsk. røget paprika
- Cayenne peper til justering
Fremgangsmåde
- Chilierne deles, hakkes og koges op i lidt vand. Alternativt kan du bage dine chilier, det giver en dejlig og let brændt smag.
- Kog det godt igennem under omrøring, til chilierne er møre.
- Når vandet er dampet godt ind, tilsættes tomatpure, hakket hvidløg, røget paprika, citronsaft, sukker og salt.
- Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i.
- Hæld saucen på et skoldet glas og hæld resten af olien over og sæt på køl.
- Herefter kan smagen justeres til med frisk chilli eller cayenne peber.
- Den kan som minimum holde sig en måned, men ønskes længere holdbarhed, er det en god ide at skylle glasset med atamon.
Noter
Antal visninger: 35
Fil sidst redigeret:11.04.2025 10:28
Fil uploadet til serveren:11.04.2025 10:28
Fil uploadet til serveren:11.04.2025 10:28
Opskrift første gang oprettet: 11.04.2025 10:28