
Ingredienser
- 200 g usaltet smør
- 200 g chokolade
- 200 g sukker
- 5 hele æg
- 2 spsk mel
- 1 finthakket rød chili
- 2 dl balsamico
- 1 dl sukker
- ELLER en frugtsirup
- Carte dór Mango Sorbet eller hindbær
- Eksotiske Frugter
Sirup:
Sorbet:
Fremgangsmåde
- Usaltet smør og chokolade smeltes i en skål over vandbad.
- Sukker og hele æg piskes, og mel tilsættes sammen med finthakket rød chili, når æggemassen er hvid og luftig.
- Smørret og cokoladen hældes derefter ned over ægge-massen og vendes sammen med en dejskraber. Halvdelen af chokolademassen hældes over i en springform, der er smurt med smør og drysset med sukker, mens den anden halvdel bruges bagefter som mousse.
- Kagen skal have ca. 40 min. ved 175°C, og så hældes den afkølede mousse over kagen.
- Kagen er måske bedst, hvis den er lavet dagen før. Drys med chokoladespåner øverst.
- Balsamico og sukker koges ind til en let sirupmasse.
- Sorbet Is
- Eksotiske frugter
Sirup:
Sorbet:
Noter
Antal visninger: 29
Fil sidst redigeret:11.04.2025 12:51
Fil uploadet til serveren:11.04.2025 12:51
Fil uploadet til serveren:11.04.2025 12:51
Opskrift første gang oprettet: 11.04.2025 12:51