
Ingredienser
- 350 g Sukker (ca. 4 dl)
- 175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
- 4 spsk Kakaopulver
- 1 spsk Vaniljesukker
- 1 spsk Bagepulver
- 250 g Smør - smeltet
- 3 Æg
- 2 dl Kogende vand
- 200 g Flormelis (ca. 4 dl)
- 3 spsk Vand Pynt
- Evt. kulørt krymmel og/eller spiseligt glimmer
Glasur
Fremgangsmåde
- Bland sukker, mel, kakao, vanilje og bagepulver sammen i en skål.
- Hæld smeltet smør, æg og kogende vand heri. Pisk blandingen med en håndmixer - til den er ensartet og uden klumper (dejen er meget tynd, det skal den være).
- Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm).
- Bag chokoladekagen nederst i ovnen Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. NB! Lad kagen blive i ovnen til den er gennembagt, i nogle ovne skal den bage op til 15 min. mere.
- Lad kagen afkøle i bradepanden.
- Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage.
- Pynt med krymmel og spiseligt glimmer og server chokoladekagen direkte fra bradepanden.
Glasur
Pynt
Noter
Antal visninger: 51
Fil sidst redigeret:13.04.2025 12:59
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 12:59
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 12:59
Opskrift første gang oprettet: 13.04.2025 12:58