
Ingredienser
-
Dej
- 100 g. flormelis
- 6 æggeblommer
- 100 g. hasselnøddekerner
- 100 g. reven mørk chokolade
- 6 æggehvider
- 100 g. smør
- 100 g. mørk bitter chokolade
- 2 æggeblommer
- 50 g. flormelis
- 2 spsk.. .opløst Nescafe
- 1/2 dl. cognac.
- Lidt flormelis
- Usmuttede mandler
- 50 g. overtrækschokolade
- evt. fødselsdagslys
Cognaccreme
Pynt
Fremgangsmåde
- Flormelis og æggeblommer røres let og luftigt.
- Mal nødderne fint, bland dem med reven chokolade og rør det i æggemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
- Smør 2 lagkagebunde-forme og bred dejen ud i dem.
- Bag bundene på midterste rille ved 200C°. i 12-15 min.
- Tag dem forsigtigt ud og lad dem køle af på en rist.
- Smelt smørret i en gryde sammen med chokoladen. Tag gryden af ilden og lad det køle af i 2 min.
- Rør æggeblommer og flormelis i sammen med den opløste kaffe og rør cognac i til slut.
- Læg de kolde bunde sammen med cremen, der glattes ud ved hjælp af en smørrekniv.
- Tryk dem godt sammen og sørg for, at der ikke bobler creme ud ved sammenføjningen. Stil kagen koldt nogle timer.
- Læg en lille blondeserviet på toppen af kagen og sigt let med flormelis. Fjern servietten, så mønstret kommer frem.
- Smelt chokoladen, kom den i et pergamentkræmmerhus og sprøjt chokoladen ud over kagens sider.
- Dyp mandlerne i lidt chokolade og sæt dem på yderste kant hele vejen rundt.
- Til sidst sprøjtes - alt efter anledning - en lille tekst på kagens overflade, f.eks. Tillykke.
Noter
Antal visninger: 36
Fil sidst redigeret:11.04.2025 15:52
Fil uploadet til serveren:11.04.2025 15:52
Fil uploadet til serveren:11.04.2025 15:52
Opskrift første gang oprettet: 11.04.2025 15:52