Cognac Kage (Gateau au Cognac)

Kategori: Dessert
Cognac Kage (Gateau au Cognac)

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Flormelis og æggeblommer røres let og luftigt.

  2. Mal nødderne fint, bland dem med reven chokolade og rør det i æggemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

  3. Smør 2 lagkagebunde-forme og bred dejen ud i dem.

  4. Bag bundene på midterste rille ved 200C°. i 12-15 min.

  5. Tag dem forsigtigt ud og lad dem køle af på en rist.

  6. Smelt smørret i en gryde sammen med chokoladen. Tag gryden af ilden og lad det køle af i 2 min.

  7. Rør æggeblommer og flormelis i sammen med den opløste kaffe og rør cognac i til slut.

  8. Læg de kolde bunde sammen med cremen, der glattes ud ved hjælp af en smørrekniv.

  9. Tryk dem godt sammen og sørg for, at der ikke bobler creme ud ved sammenføjningen. Stil kagen koldt nogle timer.

  10. Læg en lille blondeserviet på toppen af kagen og sigt let med flormelis. Fjern servietten, så mønstret kommer frem.

  11. Smelt chokoladen, kom den i et pergamentkræmmerhus og sprøjt chokoladen ud over kagens sider.

  12. Dyp mandlerne i lidt chokolade og sæt dem på yderste kant hele vejen rundt.

  13. Til sidst sprøjtes - alt efter anledning - en lille tekst på kagens overflade, f.eks. Tillykke.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 36
Fil sidst redigeret:11.04.2025 15:52
Fil uploadet til serveren:11.04.2025 15:52
Opskrift første gang oprettet: 11.04.2025 15:52