
Ingredienser
- 450 g mel
- 75 g margarine
- 0,3 spsk. Salt
- ca. 2,9 dl vand
- (evt. Butterdej i stedet)
- 500 g hakket oksekød
- 1 stk stort løg
- 1 stk stort løg
- ½ spsk. Paprika
- 1 fed hvidløg
- ½ br. Oregano - 1 spsk.
- 1 stk chili mild
- 0,75 spsk. Salt
- 80g rosiner
Dej:
Fyld:
Fremgangsmåde
- Margarinen smuldres i melet. Salt tilsættes.
- Vand tilsættes på en gang og æltes.
- PS! Der er rigeligt med dej, men det er grundet at dejen er svær at udrulle 2. gang.
- Løgene skæres i tern og svitses til de er møre .
- Kødet svitses.
- Herefter blandes løg og kød og de øvrige ingredienser tilsættes og smages til.
- Dejen rulles tyndt ud og skæres ud i cirkler med ca. 10 cm i diameter.
- I hver cirkel lægges en portion fyld. Dyp en finger i vand og fugt kanten af dejen lidt og fold derefter, så der dannes halvcirkler. Der lukkes tæt i kanten, evt. v.h.a. en gaffel.
- Der prikkes et par huller i empanadaérne med en gaffel, så luften kan slippe ud under bagningen.
- Pensles med æg. Bages v. 200 grader, til de er gyldne ( ca. 30 min)
Dej:
Fyld:
Noter
Egner sig til frysning.
PS! Der kan fint bruges butterdej istedet for den originale. dej. 1 pakke butterdej med nettovægt 420g passer til kødet og giver 12 stk Empanadas ( i varm 200 gC ovn i 20-25 min.) En Empanadas med butterdej giver 242 KCal
Antal visninger: 37
Fil sidst redigeret:12.04.2025 14:50
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 14:49
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 14:49
Opskrift første gang oprettet: 12.04.2025 14:50