Enebærgryde med bagt Kartoffelmos

Kategori: Middag
Enebærgryde med bagt Kartoffelmos 4 pers

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Skær svinekødet i tynde strimler. lad smørret gyldne i en tykbundet gryde.

  2. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tlbage i gryden.

  3. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 60 min.

  4. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes

  5. BAGT KARTOFFELMOS
  6. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre srykker. Kog dem godt møre ca. 20 min.

  7. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i.

  8. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner og smag til med salt og peber.

  9. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.

  10. Hæld den i 4-6 smurteportionsforme og bag dem midt i ovnen. ca. 25 min. ved 225°C.

  11. TILBEHØR:
  12. Kogt broccoli.

  13. Server straks

Noter

TIPS: Karyoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 min ved 200g . Enebærgryden og bagt kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 32
Fil sidst redigeret:12.04.2025 15:31
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 15:31
Opskrift første gang oprettet: 12.04.2025 15:31