
Ingredienser
- 1 kg skært svinekød
- 50 g smør
- 6 enebær
- ½ tsk tørret rosmarin
- 1/4 l piskefløde
- 2 dl. creme fraiche 38%
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- kulør
- evt jævning
- 750 g kartofler
- 50 g smør
- ½ dl piskefløde
- 2 æg
- 1 dl. hakkede hasselnødder
- 1 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
BAGT KARTOFFELMOS
Fremgangsmåde
- Skær svinekødet i tynde strimler. lad smørret gyldne i en tykbundet gryde.
- Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tlbage i gryden.
- Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 60 min.
- Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre srykker. Kog dem godt møre ca. 20 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i.
- Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner og smag til med salt og peber.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
- Hæld den i 4-6 smurteportionsforme og bag dem midt i ovnen. ca. 25 min. ved 225°C.
- Kogt broccoli.
- Server straks
BAGT KARTOFFELMOS
TILBEHØR:
Noter
TIPS: Karyoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 min ved 200g . Enebærgryden og bagt kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.
Antal visninger: 32
Fil sidst redigeret:12.04.2025 15:31
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 15:31
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 15:31
Opskrift første gang oprettet: 12.04.2025 15:31