
Ingredienser
- 1 dl. løse ris
- 1½ dl. vand
- ½ tsk groft salt
- 250 g hakket svinekød
- 250 g hakket lammekød
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk friskhakket persille
- ½-1 fed knust hvidløg
- 1 lille hakket zittauerløg
- 100 g Dansk Fetaost
- 20g smør
- 4 dl. yoghurt
- ½-1 fed knust hvidløg
- ½-1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 agurk i små terninger
FYLD:
AGURKESALAT MED YOUGHURT
Fremgangsmåde
- Bagetid ca 60 min ved 200°C
- Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog.
- Læg låg på og kog risene ved svag varme 12 min.. Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu 12. min. Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.
- Bland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag retten midt i ovnen
- Smag yoghurten til med hvidløg, salt og peber og vend agurketerningerne heri. Stil salaten koldt indtil serveringen TIPS: I stedet for lammekød kan anvendes oksekød. Dansk Fetaost er velegnet til salat, fx sammen med zittauerløg, tomater og grøn salat og dertil en olie -eddikedressing.
FYLD:
SALAT:
Noter
Antal visninger: 32
Fil sidst redigeret:12.04.2025 16:28
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 16:27
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 16:27
Opskrift første gang oprettet: 12.04.2025 16:28