
Ingredienser
-
Sukkermasse:
- 80g glukosepulver
- 230 g sukker
- 0,75 dl koldt vand
- 1 vaniliestang
- 20 g æggehvidepulver
- 1 dl - 40°C varmt vand
- 500g mørk chokolade. 58% kakaoindhold
- Vafler eller vaffelbunde
Skummet:
Chokoladeovertræk:
Pynt
Fremgangsmåde
- Bland æggehvidepulveret og det 40°C varme vand i en skål.
- Pisk til massen er som stiftpiskede æggehvider.
- Glukosepulver og sukker blandes sammen med vand, vaniliekorn og vaniliestangen i en gryde. Masses koges op til 117°C, vaniliestangen fjernes. Sukkermassen tilsættes i en tynd stråle til de stiftpiskede æggehvider, samtidig med der piskes forsigtigt i skummet. Pisk indtil skummet er stift. Kom skummet i en sprøjtepose og klip ca. 5 cm af spidsen og sprøjt skummet ud på vaflerne. Lad flødebollerne stå i ca. 1½ time.
- Varm vand op i en gryde til kogepunktet. Sær en plastikskål der slutter tæt til gryden på. Hæld 2/3 af chokoladeknapperne i skålen, smelt til 45°C - husk at røre rundt i chokoladen. Når de 45°C er nået tages skålen af. Nu tilsættes 2-3 håndfulde usmeltet chokolade og rør rundt til de er smeltet.. Derefter tilsættes mindre portioner chokolade til temperaturen er på 31°C. Nu er chokoladen klar til at overtrække med.
Sukkermasse:
Chokolade temperering:
Mørk Chokolade | Smelt til 45 g C. | Arb. temp. 31 g C. |
Fløde Chokolade | Smelt til 42 g C. | Arb. temp. 30 g C. |
Hvid Chokolade | Smelt til 40 g C. | Arb. temp. 29 g C. |
Flødeboller m smag: Grundopskrift + 1 spsk frysetørret passionsfrugt -eller 1 spsk. frysetørret hindbærpulver -eller 1 spsk. frysetørret blåbærpulver -eller 1-2 spsk lakridsgranulat
Noter
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:12.04.2025 18:52
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 18:52
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 18:52
Opskrift første gang oprettet: 12.04.2025 18:50