Flødeboller 2

Kategori: Konfekt
Flødeboller 2 35-40 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Bland æggehvidepulveret og det 40°C varme vand i en skål.

  2. Pisk til massen er som stiftpiskede æggehvider.

  3. Sukkermasse:
  4. Glukosepulver og sukker blandes sammen med vand, vaniliekorn og vaniliestangen i en gryde. Masses koges op til 117°C, vaniliestangen fjernes. Sukkermassen tilsættes i en tynd stråle til de stiftpiskede æggehvider, samtidig med der piskes forsigtigt i skummet. Pisk indtil skummet er stift. Kom skummet i en sprøjtepose og klip ca. 5 cm af spidsen og sprøjt skummet ud på vaflerne. Lad flødebollerne stå i ca. 1½ time.

  5. Chokolade temperering:
  6. Varm vand op i en gryde til kogepunktet. Sær en plastikskål der slutter tæt til gryden på. Hæld 2/3 af chokoladeknapperne i skålen, smelt til 45°C - husk at røre rundt i chokoladen. Når de 45°C er nået tages skålen af. Nu tilsættes 2-3 håndfulde usmeltet chokolade og rør rundt til de er smeltet.. Derefter tilsættes mindre portioner chokolade til temperaturen er på 31°C. Nu er chokoladen klar til at overtrække med.

  7. Mørk Chokolade Smelt til 45 g C. Arb. temp. 31 g C.
    Fløde Chokolade Smelt til 42 g C. Arb. temp. 30 g C.
    Hvid Chokolade Smelt til 40 g C. Arb. temp. 29 g C.

    Flødeboller m smag: Grundopskrift + 1 spsk frysetørret passionsfrugt -eller 1 spsk. frysetørret hindbærpulver -eller 1 spsk. frysetørret blåbærpulver -eller 1-2 spsk lakridsgranulat

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:12.04.2025 18:52
Fil uploadet til serveren:12.04.2025 18:52
Opskrift første gang oprettet: 12.04.2025 18:50