
Ingredienser
-
Bund/Kager:
- 75 g smør
- 125 g mel
- 1 spsk sukker
- 1 knsp salt
- 1 æggeblomme
- 1 spsk koldt vand
- 2 bægre pasteuriserede æggehvider (3 æggehvider)
- 125 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- ca. 125 g mørk chokolade
- 15 g palmin (eller smør)
- evt. kokosmel til drys
Skum:
Overtræk:
Fremgangsmåde
- Hak smør og mel sammen med sukker og salt og saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand.
- Lad dejen hvile koldt ca. 30 min.
- Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og udstik den i runde kager ca. 5 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, prik dem med en gaffel og bag dem gyldne ved 200°C - ca. 8 min.
- Læg dem til afkøling på en rist.
- Bland æggehvider i en skål med sukker og vanillesukker og pisk dem over simrende vandbad, til de bliver glatte og luftige - ca. 8-10 min. med en håndmikser.
- Sprøjt marengsmassen som kupler på de afkølede kager - brug en sprøjtepose med glat tyl.
- Stil kagerne i fryseren 1 times tid.
- Smelt chokoladen og palmin over vandbad og dyp flødebollerne i chokoladen.
- Drys evt. med kokos og lad dem tørre.
Noter
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:13.04.2025 08:32
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 08:32
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 08:32
Opskrift første gang oprettet: 13.04.2025 08:32