Flødeboller

Kategori: Konfekt
Flødeboller

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Hak smør og mel sammen med sukker og salt og saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand.

  2. Lad dejen hvile koldt ca. 30 min.

  3. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og udstik den i runde kager ca. 5 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, prik dem med en gaffel og bag dem gyldne ved 200°C - ca. 8 min.

  4. Læg dem til afkøling på en rist.

  5. Bland æggehvider i en skål med sukker og vanillesukker og pisk dem over simrende vandbad, til de bliver glatte og luftige - ca. 8-10 min. med en håndmikser.

  6. Sprøjt marengsmassen som kupler på de afkølede kager - brug en sprøjtepose med glat tyl.

  7. Stil kagerne i fryseren 1 times tid.

  8. Smelt chokoladen og palmin over vandbad og dyp flødebollerne i chokoladen.

  9. Drys evt. med kokos og lad dem tørre.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:13.04.2025 08:32
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 08:32
Opskrift første gang oprettet: 13.04.2025 08:32