
Ingredienser
- 75 g smør
- 150 g fuldkornshvedekiks
- 4 blade husblas
- 200 g flødeost
- ca. 2 dl creme fraiche
- 1 tsk vanille
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk revet citronskal
- 2 æg
- 50 g florsukker
- 1 glas syltede kirsebær
- 2½ dl kirsebærsaft
- 4 blade husblas
- -eller
- dåse mandarin - dåse Abrikoser
PYNT
Fremgangsmåde
- Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter).
- Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Rør flødeost sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronsaft og -skal.
- Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen.
- Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen.
- Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag.
- Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2½ dl.
- Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. pynt kagen med kirsebær.
- Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.
- Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.
Noter
Antal visninger: 38
Fil sidst redigeret:13.04.2025 09:02
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 09:02
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 09:02
Opskrift første gang oprettet: 13.04.2025 09:02