Flødeostekage

Kategori: Dessert
Flødeostekage 6-8 Pers.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter).

  2. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Rør flødeost sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronsaft og -skal.

  3. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen.

  4. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen.

  5. Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag.

  6. Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2½ dl.

  7. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. pynt kagen med kirsebær.

  8. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.

  9. Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 38
Fil sidst redigeret:13.04.2025 09:02
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 09:02
Opskrift første gang oprettet: 13.04.2025 09:02