
Ingredienser
- 200-300 gr. Blæksprutter (10-armet)
- mel
- salt, peber
- fritureolie (vindruekerneolie evt. blandet med lidt olivenolie)
- Hakket bladpersille
- citronbåde
Fremgangsmåde
- Træk hovedet med armene ud af kroppen
- Træk "flipstiveren ud". Træk skindet af kroppen.
- Skær rundt om kroppen på tværs uden at skære ind i indvoldene.
- Træk de to dele fra hinanden og rens for indvolde
- Skær den nederste del af hovedet væk og fjern "næbbet"mellem armene. Skær armene fra hinanden.
- Skær kroppen i 2 cm tykke ringe i g finnerne i tilsvarende strimler
- Skyl grundigt i flere hold vand, drys med salt og lad dem stå indtil de skal bruges. Inden stegningen skylles de igen og dryppes godt af.
- Blæksprutteringene vendes i rigeligt mel (med lidt salt og peber) nogle stykker ad gangen. Olien varmes op i en tykbundet gryde eller pande (olien skal syde om enden af en tændstik) Blæksprutterne kommes i nogle stykker ad gangen. Olien skal dække helt. Steges til de er gyldenbrune (4-6min). Serv
Rensning og klargøring af blæksprutterne
Frittering
Noter
Antal visninger: 31
Fil sidst redigeret:13.04.2025 19:02
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 19:01
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 19:01
Opskrift første gang oprettet: 13.04.2025 19:02