
Ingredienser
- 2 vægtdele ribs
- 1 vægtdel solbær
- giver fin saft.
- Lige dele rabarber og jordbær giver også fin saft, men da rabarberens oxalsyreindhold er højt i jordbærrenes højsæson, er det bedst at høste rabarberne i maj og indtil ca. 10 juni, lægge dem grydeklare i frostboks og lave saften, når jordbærrene er der. Eller lægge jordbærrene i frostboks til rabarberne i september igen har lavt oxalsyreindhold.
- Lige dele modne stikkelsbær og blommer giver god saft.
- Det samme gør lige dele modne æbler og blommer
Fremgangsmåde
- Kog frugten i så meget vand, at det akkurat dækker frugten, til den er helt kogt ud.
- Si den. Kog saften nogle minutter med 1/4 kg sukker pr. 1 l .saft.
- Skum den, tilsæt konserveringsmiddel hold den varm på rene, varme flasker, luk dem straks.
- I stedet for at tilsætte konserveringsmiddel kan saften pasteuriseres : sæt de varme lukkede flasker med saft dybt i varmt vand i henkogningskeddel eller anden fladbundet gryde med rist i bunden.
- Opvarm til 80°C. hold temperaturen der i 10 min.
- Afkøl langsomt.
Til alle blandingerne bruges opskriften
Noter
Antal visninger: 34
Fil sidst redigeret:13.04.2025 19:26
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 19:26
Fil uploadet til serveren:13.04.2025 19:26
Opskrift første gang oprettet: 13.04.2025 19:26