Grønne tomater sødsyltede

Kategori: Saft/Syltning
Grønne tomater sødsyltede ca. 1½ liter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt

  2. Lægges 6-12 timer i en lage af eddike og vand. De holdes under lagen med et let pres.

  3. Derefter kasseres halvdelen af lagen.

  4. Tomaterne koges sagte i resten af lagen ca. 5 min.

  5. Sukkeret drysses i.

  6. Krydderierne tilsættes

  7. Tomaterne koges videre endnu 10-15 min. efter størrelsen og lægges i varme, atamonskyllede glas.

  8. Lagen koges ind 15 min., til den er jævn.

  9. Atamon tilsættes.

  10. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme.
  11. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1-2 uger, fordi der trækker saft ud af tomaterne, må den hældes fra og koges ind.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 36
Fil sidst redigeret:14.04.2025 10:21
Fil uploadet til serveren:14.04.2025 10:21
Opskrift første gang oprettet: 14.04.2025 10:21