
Ingredienser
- 1 kg. grønne tomater
- 3 dl. eddike
- 750 g. melis
- 1 stk. hel ingefær
- hele nelliker 5 cm. hel kanel
- Atamonpulver
- 3 dl. kogt, koldt vand,
- 3 dl. eddike
- 3 dl. forlage,
- 750 g. melis
- 3 hele nelliker
- 1 stk. hel ingefær
- 5 cm. hel kanel
- 1 tsk. Atamonpulver eller 1 dessertske flydende Atamon
Forlage
Sukkerlage
Fremgangsmåde
- Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt
- Lægges 6-12 timer i en lage af eddike og vand. De holdes under lagen med et let pres.
- Derefter kasseres halvdelen af lagen.
- Tomaterne koges sagte i resten af lagen ca. 5 min.
- Sukkeret drysses i.
- Krydderierne tilsættes
- Tomaterne koges videre endnu 10-15 min. efter størrelsen og lægges i varme, atamonskyllede glas.
- Lagen koges ind 15 min., til den er jævn.
- Atamon tilsættes.
- Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme.
- Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1-2 uger, fordi der trækker saft ud af tomaterne, må den hældes fra og koges ind.
Noter
Antal visninger: 36
Fil sidst redigeret:14.04.2025 10:21
Fil uploadet til serveren:14.04.2025 10:21
Fil uploadet til serveren:14.04.2025 10:21
Opskrift første gang oprettet: 14.04.2025 10:21