20-25 stk.
(standard: 25)
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 æggeblomme
- 200 g hvedemel (plus evt. ekstra til æltning & udrulning)
- 1 spsk vanilie sukker
- Halve smuttede mandler
- Hindbær marmelade
- Kanel
Til dejen:
Til dekoration:
Halve mandler. hindbærmarmelade, lidt kakao i fingerleddene, så de ser lidt beskidte ud.
Fremgangsmåde
- Smør og sukker blandes sammen i en skål.
- Tilsæt æg og vanilie rør igen.
- Kom mel i lidt ad gangen.
- Dejen æltes til den hænger sammen. Evt.- Dejen pakkes ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet i min. 1½ time.
- Når dejen evt. har hvilet tager du den ud af køleskabet
- Rul dejen ud som en pølse med diameter som en 5 krone og del den ud i skiver til fingrene ca. 1 cm bredde.
- Med hånden former du stykkerne til en tyk lille pølse og former fingrene med knoer og trykker dem lidt flade fortil.
- Lav en lille fordybning hvor neglen skal sidde.
- Brug en skarp kniv uden riller til at lave “fingerynkerne” med.
- Smut mandlerne og halver dem.
- Læg fingre på en bageplade med bagepapir og læg neglene ved siden af.
- Fingrene og neglene bages i en 175-180 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter -- eller til at de er lysebrune.
- Når kagerne kommer ud af ovnen, kommes en lille klat hindbærmarmelade på neglefordybningen og en negl kommes på.
- Når kagerne er afkøle skal leddene pensles med lidt kanel.
Sådan laver du småkage fingre:
Formning af fingrene:
Noter
Antal visninger: 363
Fil sidst redigeret: 07.11.2025 13:34
Fil uploadet til serveren: 07.11.2025 13:34
Fil uploadet til serveren: 07.11.2025 13:34
Opskrift første gang oprettet: 14.04.2025 13:27