
Ingredienser
- 300 g hvedemel,
- 150 g stuetempereret smør,
- 100 g flormelis,
- 1 stort æg,
- 1/2 vanillestang (brug kun kornene),
- 150 g finthakkede hasselnøddekerner
- 4 dl piskefløde
- 1/2 vanillestang
- 1 citron
- 300 g god hvid chokolade
- 4 blade husblas
- 100 g sukker
- 1 dl koldt vand
- 1 citron (saft og skal)
- ca. 400 g flormelis
Sprøde hasselnøddeskaller:
Hvid citroncreme:
Citronsirup:
Glaskaramel:
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Dejen hviler i køleskab i 1/2 time, inden den rulles ud. Dejen rulles tyndt ud med lidt hvedemel. Til sidst drysses nødderne på dejen - disse presses ned i den færdigudrullede dej. Dejen stikkes ud i runde former (ca. 8 cm i diameter). 6-8 forme (diameter 5 cm) fores med den tyndt udrullede mørdej (det er vigtigt ikke at fedte formene).
- Bages ved 180°C, til de er gyldne, hvorefter de afkøles.
- Husblasen udblødes i 1 liter koldt vand minimum 15 minutter. Piskefløde, vanillekorn og den tomme vanillestang koges op og tages af varmen. Den hvide chokolade hakkes fint og kommes i den stadig varme fløde. Rør godt og tilsæt nu den udblødte og vredne husblas. Passer gennem en sigte. Tilsæt til sidst saft og skal fra citronen. Cremen afkøles i køleskab i minimum to timer. Den helt kolde creme piskes luftig med en håndmixer og er nu klar til brug.
- Den luftige creme sprøjtes som toppe i de afkølede sprøde nøddeskaller.
- Alle ingredienserne koges op og skummes af undervejs. Afkøles.
- Flormelis smeltes i en gryde og anvendes straks. Små klatter af nylavet smeltet karamel stryges straks og helt fladt ud til tynde ovaler på bagepapir afkøles og sættes på som pynt, inden desserterne anrettes.
Hasselnøddeskaller:
Hvid citroncreme:
Citronsirup:
Glaskaramel:
Noter
Antal visninger: 31
Fil sidst redigeret:14.04.2025 13:53
Fil uploadet til serveren:14.04.2025 13:52
Fil uploadet til serveren:14.04.2025 13:52
Opskrift første gang oprettet: 14.04.2025 13:53