
Ingredienser
- 1 høne på ca. 2 kg.
- 3 spsk. olie + 25 g. margarine/smør
- 1/4 l. rødvin
- 1 ds. tomater
- 3-4 fed fintsnittede hvidløg
- salt, peber
- 1 stang hel kanel
- 4-5 nelliker
- ½ tsk. kardemomme
- 2 laurbærblade
Fremgangsmåde
- Skær hønen ud i 12-16 stykker og brun dem på alle sider i en blanding af olie og margarine. Tag hjerte og lever med.
- Tilsæt resten af ingredienserne, dæmp varmen og lad det hele snurre ganske sagte i 1 -1 1/4 time, til kødet er dejligt mørt.
- Læg låget på skrå i den sidste halve time, så saucen kan tykne. Bliver den ikke tyk nok af sig selv, så jævn den med lidt maizena udrørt i vand.
- Fjern kanelstangen, laurbærbladene og - om muligt - nellikerne, inden du serverer retten med løse ris og flutes.
Noter
Serveres med løse ris og flutes.
Antal visninger: 30
Fil sidst redigeret:14.04.2025 16:48
Fil uploadet til serveren:14.04.2025 16:47
Fil uploadet til serveren:14.04.2025 16:47
Opskrift første gang oprettet: 14.04.2025 16:48