
Ingredienser
- ½-1 pk fingerkager
- 200 g jordbær
- 100 g sukker
- ½ dl vand
- 4 blade udblødt husblas
- 500 g jordbær
- 6 blade husblas
- 300 g sukker
- 3 æggehvider
- 4 dl piskefløde
JORDBÆRGELE
JORDBÆRCREME
Fremgangsmåde
- Til geleen blendes jordbærrene med sukker. Varm vandet, 1 dl jordbærpuré og den udblødte husblas op for svag varme, til husblassen er smeltet.Rør det i jordbærpureen og stil til afkøling.
- Beklæd formen med film. Del kagerne i halve, og stil dem med den buede side udad og den skårne flade opad langs kanten.
- Hæld geleen i formen, og stil den i køleskab. Når geleen er størknet, tilberedes cremen.
- Til cremen blendes jordbærrene med halvdelen af sukkeret og sies.
- Opvarm lidt af jordbærpureen, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i den øvrige puré.
- Pisk æggehviderne næsten stive tilsæt resten af sukkeret og pisk hvidernehelt stive til en tæt marengsmasse over vandbad.
- Pisk fløden stiv. Fold jordbærpureen sammen med de piskede hvider og flødeskummet med store luftige tag.
- Fyld cremen i formen ogstil den i køleskab helst til næste dag og i mindst 6 tiner.
- Læg serveringsfadet over formen inden den vendes. Løsn formen, og fjern filmen.
Noter
Antal visninger: 31
Fil sidst redigeret:15.04.2025 13:52
Fil uploadet til serveren:15.04.2025 13:52
Fil uploadet til serveren:15.04.2025 13:52
Opskrift første gang oprettet: 15.04.2025 13:51