Jordbær Charlotte

Kategori: Dessert
Jordbær Charlotte 1 springform på 22 cm

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Til geleen blendes jordbærrene med sukker. Varm vandet, 1 dl jordbærpuré og den udblødte husblas op for svag varme, til husblassen er smeltet.Rør det i jordbærpureen og stil til afkøling.

  2. Beklæd formen med film. Del kagerne i halve, og stil dem med den buede side udad og den skårne flade opad langs kanten.

  3. Hæld geleen i formen, og stil den i køleskab. Når geleen er størknet, tilberedes cremen.

  4. Til cremen blendes jordbærrene med halvdelen af sukkeret og sies.

  5. Opvarm lidt af jordbærpureen, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i den øvrige puré.

  6. Pisk æggehviderne næsten stive tilsæt resten af sukkeret og pisk hvidernehelt stive til en tæt marengsmasse over vandbad.

  7. Pisk fløden stiv. Fold jordbærpureen sammen med de piskede hvider og flødeskummet med store luftige tag.

  8. Fyld cremen i formen ogstil den i køleskab helst til næste dag og i mindst 6 tiner.

  9. Læg serveringsfadet over formen inden den vendes. Løsn formen, og fjern filmen.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 31
Fil sidst redigeret:15.04.2025 13:52
Fil uploadet til serveren:15.04.2025 13:52
Opskrift første gang oprettet: 15.04.2025 13:51